Facebook
balkbalkbalk
Bel ons Vind ons
Reserveren Call us Find us
Make Reservation

Over La Piazza

Over Pizzeria La Piazza

La Piazza biedt al jaren een heerlijke kaart met verse pizza’s en andere overheerlijke Italiaanse schotels.
Restaurant La Piazza kenmerkt zich door de gezellige atmosfeer in het hart van Amsterdam. Met uitzicht op de Dam kunnen zowel grote als kleine gezelschappen onder het genot van typisch Italiaans eten zich ontspannen en de smaak proeven van the “Italian way of life”.

La Piazza is Italiaans voor plein, een plein is een open plek tussen bouwwerken. Pleinen hebben vaak een eigen naam, maar heten soms ook simpelweg Plein. Pleinen zijn vaak versierd met beeldhouwwerk, fonteinen en straatmeubilair.

Geschiedenis

In de meeste oude Europese steden zijn pleinen als marktplaatsen ontstaan. Dat kan men nog steeds zien aan de namen die deze pleinen dragen, bijvoorbeeld ‘Grote Markt’ of ‘Vismarkt’. In de 17e en 18e eeuw ontstond een ander type pleinen, die men paleispleinen kan noemen. Zulke pleinen werden voor grote paleizen aangelegd en dienden niet als handelsplaats, maar om de grootsheid van zulke gebouwen te benadrukken (ze werden niet afgeschermd door andere huizen) en om ook om plaats te bieden aan militaire parades, ceremonies e.d. Paleispleinen zijn meestal regelmatiger van vorm dan de oude markten.

H&H Color Lab